Despre echipamentele de protectie

Despre echipamentele de protectie

De ce este necesara protectia

    downloadEchipamentele pentru protectia muncii nu sunt obligatorii numai pentru ca asa spune legea, ci si pentru ca ele iti ofera protectia si siguranta de care ai nevoie atunci cand prestezi anumite activitati la locul de munca. Deci, dotarea cu echipamente de protectia muncii, care sunt individuale, se face cu scopul clar si precis de a preveni accidentele care se pot produce la locul de munca si de a preveni imbolnavirile profesionale.


  Cand se utilizeaza echipamentele de protectia muncii? De fiecare data cand riscurile la care lucratorul se expune nu pot fi nici evitate, nici limitate prin alte mijloace. Cine ofera echipamentul individual de protectia muncii? Angajatorul, desigur, si o face in mod gratuit, fiecare angajat beneficiind de echipamente protectia muncii.

 download_01Echipamentele de protectia muncii se pot clasifica astfel:


1. Incaltaminte. In aceasta categorie putem include incaltamintea generala, incaltamintea alba, cizmele de protectie, incaltamintea electroizolanta si incaltamintea ESD electrostatica. Toate aceste tipuri de incaltaminte isi fac treaba cu brio exact pentru domeniile pentru care au fost concepute.

2. Manusi. Manusile se pot clasifica in manusi de piele, manusi textile, manusi antitermice si manusi antichimice, manusi pentru iarna, manusi pentru activitatile prestate in carmangerii si manusi electroizolante.

3. Imbracaminte. De la salopete si pana la sorturi, imbracaminte de iarna, imbracaminte reflectorizanta, termorezistenta, din piele, impermeabila sau speciala pentru forestieri, de toate gasesti in magazinele de specialitate care comercializeaza astfel de echipamente de protectia muncii.

4. Protectie auditiva. Aici includem antifoanele externe si cele interne.

5. Protectie respiratorie. Masti simple, masti cu cartus filtrant, aparate respiratorii si masti integrale.

6. Protectia capului. Casti speciale sau casti de uz general, viziere sau ochelari, de toate ai nevoie daca lucrezi intr-un mediu periculos.

7. Lucru la inaltime. Centuri, franghii si carabiniere, toate aceste echipamente sunt utilizate cu succes in constructii sau in lucrul la inaltime.